DANA

Mijn meditatietraining bied ik kosteloos aan omdat ik het geluk van mediteren en vergroot inzicht met mensen wil delen. Aan het eind van de training zal ik cursisten vragen Dana te beoefenen.

Dana is een belangrijk principe in de Boeddhistische traditie. In Pali betekent Dana: geven, vrijgevigheid, gift of ruimhartigheid. Beoefening van Dana wordt gezien als een belangrijke stap naar innerlijke bevrijding en werkt als remedie tegen gevoelens van woede, begeerte en begoocheling.

Dana is een vrijwillige gift, geschonken vanuit het hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden. Dana is een uitdrukking van waardering, van de band tussen gever en ontvanger, van wederkerigheid tussen de leerling en de leraar. Door middel van Dana zorg je ervoor dat de vruchten van de beoefening in de toekomst voor anderen toegankelijk blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button