VIPASSANA RETRAITE

De Dieken in stilte

Iedere zomer bied ik (Arne van Huis) een stilte retraite aan vanuit de Vipassana meditatiebeoefening. Hierbij wisselen we op gezette tijden zit- en loopmeditatie af. Als het weer het toelaat zal de beoefening ook buiten plaatsvinden. De retraite wordt gehouden van maandag 10 juli (aankomst 11:00 uur) tot zaterdag 15 juli 2023 (vertrek na de warme lunch) op de Dieken en de prachtige natuur eromheen te Holten.

Vipassana is een term afkomstig uit het Pali en betekent letterlijk inzicht. Deze van oorsprong Boeddhistische meditatievorm beoogt inzicht en wijsheid te vergroten. De methode is simpel: wees aandachtig, wees je bewust van wat er nu  plaatsvindt.  Vipassana is het waarnemen van alle fysieke en mentale verschijnselen die zich voordoen.

En alles wat er is, mag gezien worden. Er is geen goed of fout. Milde nieuwsgierigheid en vriendelijkheid zijn belangrijke helpers om in aandacht aanwezig te zijn in rust en onrust, in prettig en onprettig, in energiek en slaperig. En zo leer je jezelf op intieme wijze kennen.

Aanmelden kan via deze vragenlijst.

De kosten van eten en verblijf bedragen 425,- euro. De begeleiding van mijzelf is op basis van Dana. Je inschrijving is definitief als jouw betaling binnen is op rekeningnummer NL45RABO0182453723 t.n.v. Herberg de Dieken, onder vermelding van zomerretraite en je naam.

Call Now Button