VIPASSANA RETRAITE

De Dieken in stilte

Deze winter bieden Roos Moll (mijn vrouw) en ik samen een stilteretraite aan vanuit de Vipassana meditatiebeoefening. Hierbij wisselen we op gezette tijden zit- en loopmeditatie af. In de ochtend en middag begeleidt Roos een blok met aandachtig bewegen. Als het weer het toelaat zal de beoefening ook buiten plaatsvinden. De retraite wordt gehouden van maandag 10 januari tot zaterdag 15 januari 2022 op de Dieken en de prachtige natuur eromheen te Holten.

Vipassana is een term afkomstig uit het Pali en betekent letterlijk inzicht. Deze van oorsprong Boeddhistische meditatievorm beoogt inzicht en wijsheid te vergroten. De methode is simpel: wees aandachtig, wees je bewust van wat er nu  plaatsvindt. Vipassana is het waarnemen van alle fysieke en mentale verschijnselen die zich voordoen.

En alles wat er is, mag gezien worden. Er is geen goed of fout. Milde nieuwsgierigheid en vriendelijkheid zijn belangrijke helpers om in aandacht aanwezig te zijn in rust en onrust, in prettig en onprettig, in energiek en slaperig. En zo leer je jezelf op intieme wijze kennen.

Aanmelden: info@dedieken.nl